Meili incearca sa redea traditionalul bijuteriilor indiene, prin inserarea unor note moderne (culori indraznete, stilizare, etc) facandu-le astfel purtabile nu doar la ocazii speciale, ci chiar zi de zi, fiind iarasi bijuterii la moda si in trend.

indian jewelry, bijuterii   

 

 

Shringaar Patti / Maatha Patti

Ornament de pus pe cap pentru femei, alcatuit din o bijuterie ce urmareste cararea parului pana la frunte unde se afla o tikka. Fiind folosit mai mult in portul pentru dans clasic, aceasta face parte din categoria bijuterii de templu.

 

 

 

bijuterii indiene

 

 

 

Maang Tikka

Varianta „redusă” a shringaar patti, fiind formata doar din piesa ce urmareste cararea parului si se termina cu acel accesoriu pe frunte denumit tikka. Aceasta are un efect sigur de a atrage priviri de admiratie.

 

 

 

bijuterii indiene

 

 

Jhumar / Jhoomar: ornament pentru păr

Specific culturii musulmane din India si iubit indeosebi de moguli, Jhoomar, un alt ornament pentru par. Acesta este in forma de evantai, asezandu-se de obicei in lateralul cararii parului, ofera o senzualitate deosebita.

 

 

 

 

bijuterii indiene

 

Bindi

Bindi este punctul purtat in centrul fruntii, loc in care se afla Ajna Chakra, al treilea ochi. In mod traditional acesta se purta de catre femeile casatorite, pentru a proteja atat femeia, cat si barbatul. In zilele noastre devenind o moda, un accesoriu asortat la tinuta, fiind astfel purtat femei din toata lumea.

 

 

 

jhumka-pretty-and-perfect-for-the-brides, bijuterii indiene

 

Jhoomka / Jhoomki: cerceii

Cel mai atragator accesoriu, cerceii, avand o forma de candelabru supradimensionat cu o terminatie de clopot. Conform traditiei acestia sunt obligatorii pentru mireasă.

 

bijuterii indiene

Haathphool: inelul – bratara

Sunt bijuterii cu adevarat deosebite, ce pune in valoare finetea mainii feminine, imbinand perfect cele doua accesorii, inelul si bratara. De asemenea trebuie purtata in ziua nuntii de catre mireasa.

 

 

Sursa poze bijuterii : http://namasteindia.ro/